Ansambl Zlatne Godine

Ansambl Zlatne Godine osnovan je 2002., a kao registrirana udruga djeluje od 2008. Od tada je održano preko 400 nastupa po cijeloj domovini i puno zemalja u okruženju. Na raznim natjecanjima u zborskoj i pojedinačnoj konkurenciji u 10 godina, ansambl je osvojio 7 zlatnih nagrada, preko 30 srebrnih i desetak brončanih uz desetine priznanja, diploma i zahvala.

Repertoar se sastoji od višeglasnih klasičnih skladbi, obrada napjeva i tradicijskih pjesama iz Hrvatske i svijeta. Posebni značaj pridaje se tradicijskim pjesmama i skladbama, te prigodnim duhovnim pjesmama i popijevkama. Ansambl sudjeluje i na raznim društvenim i kulturnim događanjima i glazbenim festivalima tradicijskog karaktera s vlastitim skladbama. Sudjeluju i na mnogim međunarodnim festivalima zborske glazbe s kojih donose nova iskustva, poznanstva i nagrade.

Posebna je radost pjevanja na božićnim nastupima kojih je u proteklih 10 godina bilo blizu stotine. Večeras će nam se predstaviti pjesmom Pravice ni, tekstopisca Tomislava Galekovića koje je uglazbio Siniša Belošević, a Zlatne godine su je predstavile na Krapinskom radijskom festivalu Krijesnica. Otpjevat će nam i pjesmu Veliki norec koju je obradio naš veliki Nikola Bašić i pjevat će je upravo njemu u čast.

Siniša Belošević je rođen u Zagrebu 1954. godine. Ing Aeronautike i Kontrole letenja. Glazbom se bavi amaterski od rane mladosti. Samouk na gitari, a kasnije stječe iskustvo i znanje kao pjevač u više zborova, kroz seminare i glazbene radionice, te škole za zborovođe. Godine 2002. osniva vokalni ansambl Zlatne godine s kojim zajedno stječe iskustvo i dodatno glazbeno obrazovanje. Uz Zlatne godine bio je i zborovođa HPD Kučani iz Kuča pokraj Velike Gorice. Zbor KUD-a Zeleni brijeg vodi od ožujka 2016. Zajedno sa grupom pjevača HPD Kučani osniva i vokalnu skupinu Stari pajdaši, te dječji pjevački zbor Zlatni cifreki kao sekciju Ansambla Zlatne godine. Sa svojim zborovima osvojio je desetine raznih nagrada, priznanja i diploma u Hrvatskoj i inozemstvu. Uz zborovođenje piše i izvodi glazbu na raznim festivalima tradicijskog karaktera.


Ansambl Zlatne Godine

Siniša Belošević