Livanjski pjevački zbor "Duman"

Livanjski pjevački zbor "Duman" osnovan je u siječnju 2019. godine. Nudi mladim pjevačima u dobi od 12 do 17 godina ulazak u svijet zborskog pjevanja kroz upoznavanje raznolike glazbene literature i vlastitog glasa. Posebna pozornost posvećuje se glasovima dječaka i mladića u razdoblju mutacije. Ime zbora krije njegovu glavnu misiju; biti bogat izvor članova budućih mješovitih zborova i tako očuvati dugu tradiciju zborskog pjevanja u svom gradu i šire. U prvih pola godine svog postojanja Zbor se posvetio humanitarnom radu (koncerti za Afriku) i stavio se na raspolaganje kao pokazni zbor na seminaru za zborovođe. Ovo mu je prvi nastup izvan Bosne i Hercegovine. Osnivač i voditelj zbora je Katarina Džeko, prof.

Katarina Džeko (Livno, 1984.) stekla je zvanje profesorice glazbene kulture na UMAS-u 2007. godine. Dirigiranje je učila kod maestra Ivana Repušića. Za izvanredne rezultate tijekom studija dobila je više nagrada i priznanja, aktivno se pripremajući za današnji posao voditeljice školskih zborova kroz sudjelovanje u međunarodnim projektima, zborsko pjevanje i vođenje Pjevačkog društva Mirta. I danas kontinuirano polazi seminare i drži radionice. Sa zborom Osnovne glazbene škole ''Franjo S. Vilhar'' i Mješovitim zborom Gimnazije Livno osvaja nagrade na međunarodnim i državnim natjecanjima.

Inače majka tri sina, posebno je usmjerena na rad s dječacima i mladićima kako bi se u što većem broju uključili u zborove i zadržali u njima do odrasle dobi. S tim ciljem 2019. godine osniva Livanjski pjevački zbor ''Duman''.


Livanjski pjevački zbor "Duman"

Katarina Džeko