Komorni zbor Arima

Komorni zbor Arima nastao je u jesen 2016. godine. Sadrži 20 mladih pjevača od kojih je nekolicini ovo prvo iskustvo zborskog pjevanja. Njihova upornost i ambicioznost je ono što zbor gura naprijed kao skupinu kako bi što ljepše proživjeli umjetnost pjevanja. Većinom nastupaju u općini Postojna, ali i diljem Slovenije i susjednim zemljama.

Zbor vodi dirigent Miha Bole. Miha bole, bas-bariton, započeo je svoju pjevačku karijeru pjevajući u lokalnim zborovima svog rodnog grada Postojna, Slovenija. Kasnije postaje član zborova: Komorni zbor Ave, Mješoviti zbor Konzervatorija u Ljubljani te Akademski zbor Sveučilišta Primorska gdje je pomoćnik dirigenta. Završio je pjevačku školu u Konzervatoriju u Ljubljani pod mentorstvom prof. Janka Volčanšeka. Trenutno studira solo pjevanje na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu pod mentorstvom prof. Giorgia Suriana.

2011. godine postaje umjetnički voditelj i dirigent muškog vokalnog sastava Goldinar. Od 2012. je član Komornog zbora Utopia & Reality. Od 2014. do 2016. godine bio je pomoćnik dirigenta Mirka Ferlana u Akademskom zbor Sveučilišta Primorska, Koper. 2016. godine postaje dirigent Komornog zbora Arima.


Komorni zbor Arima

Miha Bole